Wysłany: 2007-11-04, 16:39 Jak uploadować programem Moorhunt
Krok 1
1 Do wyboru mamy 2 metody uploadu SMTP i HTTP tutaj zajmiemy sie metodą HTTP (wtajemniczeni juz wiedzą a nie wtajemniczeni wkrótce przekonają sie że jest lepsza)
Zakładamy sobie kilka (przynajmniej 10) kont ( opisze na przykładzie gmail.com )
Do załozenia kont urzyjmy kreatora dostępnego w narzedziach
2 Wpisujemy loginy oraz hasła w ustawieniach clienta, wybierając metodę HTTP. Wpisujemy login, hasło i DODAJ i tak z każdym dodawanym kontem ( w nowszej wersji MH wystarczy importować wcześniej zapisany notatnik.txt z kontami). na koniec ZAPISujemy ustawienia. Przez te konta nasz client będzie wysyłał dane.
Najważniejszym punktem tego etapu jest upload PRZEZ konta np. gmail, więc nie zapomnijmy ich założyć i umieścic w ustawieniach [używamy metody http!]. Dlaczego? Dzieki temu nie bedziemy mieli problemow z limitami gmaila, bo kazdy segment bedzie wysylany przez inne konto, a druga sprawa to to ze admin servera docelowego moze zablokowac nasze konto jesli z niego poleci wiele emaili z zalacznikami. Bardzo dobrym wyborem sa tez konta walla ( 2 lub 3 wystarczy) w tym przypadku należy przepisac token podczas pierwszego uploadowania ( tyle tokenow ile kont). Aktualnych informacji o metodzie HTTP szukaj zawsze na forum Pomoc .
To co dokonalismy w do tej pory w kroku 1 nie wymaga powtarzania podczas nasętpnych uploadów, te konta które dodaliśmy do tej pory będą cały czas w ustawieniach programu słuzyly nam jak konta rozsyłajace aż do formatu ...
Krok 2
Mamy już skonfigurowany program wiec przechodzimy do uploadu postaram sie opisac to krótko i przejrzyscie.
3 Otwieramy Kreator Kont i tworzymy kilka kont na różnych serwerach. Np Walla, Gmail, Yahoo, Wp. Podkreślam. Kont musi być kilka, na różnych serwerach. A nie 1 konto, lub 3. Musi byc kilka lub nawet kilkanascie kont. Dzieki temu upload ma dłuższa zywotnosc
Po utworzeniu kont klikamy przycisk ZAPISZ i zapisujemy sobie listę kont do pliku tekstowego np. na pulpicie
4 Zamykamy Kreator Kont i przechodzimy do dzielenia pliku na segmenty, które w postaci załączników wyślemy później na wcześniej przygotowane konta.
Otworzy nam sie okno
a) Wybieramy plik do wysłania
b) Wybieramy miejsce gdzie client utworzy segmenty
c) Ustalamy wielkość segmentu - najlepiej od 4 do 11 mb ( w przypadku jeśli używamy walla maksymalnie 7 mb
d) Wybieramy aby segmenty mialy losowe nazwy
e) Ustalamy hasło, które użytkownik będzie musiał wpisać aby ściągnąć nasz upload czyli gigapliki.com pamietaj o tym bo to bardzo ważne
f) Podajemy Hasło edycji. Jest to hasło znane tylko Tobie, dzięki niemu w przyszłości będziesz mógł dokonywać zmian w haszkodzie, jeśli będziesz potrzebował.
g) Klikamy PODZIEL i nasz plik jest dzielony na segmenty.
Gdy pojawi się komunikat z pytaniem Czy zapisać plik podziału, zgadzamy się i zapisujemy plik w bezpiecznym miejscu. Dzięki temu plikowi w przyszłości, jęsli będziemy chcieli, będziemy mogli w taki sam sposób podzielić plik.
Po zapisaniu Pliku podziału zaznaczamy Hashcode, który został przed chwilą wygenerowany i zapisujemy sobie w bezpiecznym miejscu.
teraz klikamy WYŚLIJ
5 Pojawia się nowe okno. Klikamy przycisk IMPORTUJ i wybieramy plik textowy z listą kont, które stworzyliśmy w punkcie 3.
w tym momecie zaczyna sie upload
6 Po wysłaniu wszystkich partów wybieramy z menu „Dodaj mirror”
Teraz w polu „Hashcode” wklejamy nasz „surowy” hashcode który zapisalismy sobie w punkcie 4
Następnie klikamy „Importuj” i ponownie podajemy ścieżkę do pliku .txt z hasłami oraz adresami kont utworzonymi na samym początku naszej pracy! Po zaimportowaniu tego pliku pojawi nam się w polu „Hashcode” nowy hashcode, już z dodanymi mirrorami. Ten, nowy hashcode zapisujemy ( NIE KASUJEMY STAREGO Na WSZELKI WYPADEK ! )
7 Teraz wybieramy z menu „Sprawdzacz segmentów”
W polu „Hashcode” wklejamy nasz „nowy” hashcode z dodanymi mirrorami. Następnie klikamy „Sprawdź”. Jeśli log pokazuje, ze jest wszystko OK. to już hashcode z mirrorami możemy umiescic w odpowiednim temacie na forum niezapomnij podac hasło do scigania czyli gigapliki.com
Nigdy nie podawaj hasła do edycji gdyż ktoś mogłby zniszczyc Twój upload
cze .all jestem wzrokowcem i mam problem z upl. coś mi się poj.. i komp mi zgłupiał
może jakiś krótki filmik??? procesu lub coś w tym stylu na e-mala thx. mam trochę do dania Wam całkiem za darmo Oczywiście.A może jak w dc+ ja pokaże co mam a Wy pobierajcie co sie podoba?
Pozdro.sawa34
Może pomocny bedzie ten filmik
z tym ze on jest troszki stary teraz juz nie trzeba kont recznie dodawac do metody http wystarczy zapisac sobie plik txt i go nastepnie importowac pozatym najlepiej jak go sobie sciagniesz na dysk i odpalisz w odtwarzaczu na kompie na pełnym ekranie
_________________ Chcesz porozmawiać o sprawach forum ?
Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC
Witam.
Ja za to mam inne pytanie. Gdy chcę dodać mirrory uploaduje je z pliku txt który wcześniej utworzyłem. Nowy hashcode kopiuje so sprawdzacza segmentów i lipa. Jest napisane, że jest 0 mirrorów. Co ja takiego żle robie??
Z góry dzieki na szybką odpowiedź.
Witam.
Ja za to mam inne pytanie. Gdy chcę dodać mirrory uploaduje je z pliku txt który wcześniej utworzyłem. Nowy hashcode kopiuje so sprawdzacza segmentów i lipa. Jest napisane, że jest 0 mirrorów. Co ja takiego żle robie??
Z góry dzieki na szybką odpowiedź.
Wywalic Moohunta i uploadowac p2m
_________________ Chcesz porozmawiać o sprawach forum ?
Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC