Rejestracja  | Zaloguj
Darmowe Pozycjonowanie - www.LiveLink.pl

Ogłoszenie 

KATALOG FIRM i INSTYTUCJI                                            DARMOWY UPLOAD OBRAZKÓW

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Bocian
2008-04-22, 02:02
Jak uploadować programem Moorhunt
Autor Wiadomość
Bocian 
Administrator

Piwa: 9935/47
  Wysłany: 2007-11-04, 16:39   Jak uploadować programem Moorhunt

Krok 1

1 Do wyboru mamy 2 metody uploadu SMTP i HTTP tutaj zajmiemy sie metodą HTTP (wtajemniczeni juz wiedzą a nie wtajemniczeni wkrótce przekonają sie że jest lepsza)
Zakładamy sobie kilka (przynajmniej 10) kont ( opisze na przykładzie gmail.com )
Do załozenia kont urzyjmy kreatora dostępnego w narzedziach

2 Wpisujemy loginy oraz hasła w ustawieniach clienta, wybierając metodę HTTP. Wpisujemy login, hasło i DODAJ i tak z każdym dodawanym kontem ( w nowszej wersji MH wystarczy importować wcześniej zapisany notatnik.txt z kontami). na koniec ZAPISujemy ustawienia. Przez te konta nasz client będzie wysyłał dane.

Najważniejszym punktem tego etapu jest upload PRZEZ konta np. gmail, więc nie zapomnijmy ich założyć i umieścic w ustawieniach [używamy metody http!]. Dlaczego? Dzieki temu nie bedziemy mieli problemow z limitami gmaila, bo kazdy segment bedzie wysylany przez inne konto, a druga sprawa to to ze admin servera docelowego moze zablokowac nasze konto jesli z niego poleci wiele emaili z zalacznikami. Bardzo dobrym wyborem sa tez konta walla ( 2 lub 3 wystarczy) w tym przypadku należy przepisac token podczas pierwszego uploadowania ( tyle tokenow ile kont). Aktualnych informacji o metodzie HTTP szukaj zawsze na forum Pomoc .

To co dokonalismy w do tej pory w kroku 1 nie wymaga powtarzania podczas nasętpnych uploadów, te konta które dodaliśmy do tej pory będą cały czas w ustawieniach programu słuzyly nam jak konta rozsyłajace aż do formatu ...

Krok 2

Mamy już skonfigurowany program wiec przechodzimy do uploadu postaram sie opisac to krótko i przejrzyscie.

3 Otwieramy Kreator Kont i tworzymy kilka kont na różnych serwerach. Np Walla, Gmail, Yahoo, Wp. Podkreślam. Kont musi być kilka, na różnych serwerach. A nie 1 konto, lub 3. Musi byc kilka lub nawet kilkanascie kont. Dzieki temu upload ma dłuższa zywotnosc

Po utworzeniu kont klikamy przycisk ZAPISZ i zapisujemy sobie listę kont do pliku tekstowego np. na pulpicie

4 Zamykamy Kreator Kont i przechodzimy do dzielenia pliku na segmenty, które w postaci załączników wyślemy później na wcześniej przygotowane konta.

Otworzy nam sie okno

a) Wybieramy plik do wysłania
b) Wybieramy miejsce gdzie client utworzy segmenty
c) Ustalamy wielkość segmentu - najlepiej od 4 do 11 mb ( w przypadku jeśli używamy walla maksymalnie 7 mb
d) Wybieramy aby segmenty mialy losowe nazwy
e) Ustalamy hasło, które użytkownik będzie musiał wpisać aby ściągnąć nasz upload czyli gigapliki.com pamietaj o tym bo to bardzo ważne
f) Podajemy Hasło edycji. Jest to hasło znane tylko Tobie, dzięki niemu w przyszłości będziesz mógł dokonywać zmian w haszkodzie, jeśli będziesz potrzebował.
g) Klikamy PODZIEL i nasz plik jest dzielony na segmenty.

Gdy pojawi się komunikat z pytaniem Czy zapisać plik podziału, zgadzamy się i zapisujemy plik w bezpiecznym miejscu. Dzięki temu plikowi w przyszłości, jęsli będziemy chcieli, będziemy mogli w taki sam sposób podzielić plik.

Po zapisaniu Pliku podziału zaznaczamy Hashcode, który został przed chwilą wygenerowany i zapisujemy sobie w bezpiecznym miejscu.

teraz klikamy WYŚLIJ

5 Pojawia się nowe okno. Klikamy przycisk IMPORTUJ i wybieramy plik textowy z listą kont, które stworzyliśmy w punkcie 3.

w tym momecie zaczyna sie upload

6 Po wysłaniu wszystkich partów wybieramy z menu „Dodaj mirror”

Teraz w polu „Hashcode” wklejamy nasz „surowy” hashcode który zapisalismy sobie w punkcie 4

Następnie klikamy „Importuj” i ponownie podajemy ścieżkę do pliku .txt z hasłami oraz adresami kont utworzonymi na samym początku naszej pracy! Po zaimportowaniu tego pliku pojawi nam się w polu „Hashcode” nowy hashcode, już z dodanymi mirrorami. Ten, nowy hashcode zapisujemy ( NIE KASUJEMY STAREGO Na WSZELKI WYPADEK ! )

7 Teraz wybieramy z menu „Sprawdzacz segmentów”
W polu „Hashcode” wklejamy nasz „nowy” hashcode z dodanymi mirrorami. Następnie klikamy „Sprawdź”. Jeśli log pokazuje, ze jest wszystko OK. to już hashcode z mirrorami możemy umiescic w odpowiednim temacie na forum niezapomnij podac hasło do scigania czyli gigapliki.com
Nigdy nie podawaj hasła do edycji gdyż ktoś mogłby zniszczyc Twój upload

Życze udanych uploadów i wysokich transferów
Postaw piwo autorowi tego posta

ciecha666 
GP Userek

Piwa: 1313/14
Wysłany: 2007-11-20, 12:19   

czy jest możliwa zmiana hasła pobierania w juz wysłanym pliku [?]

Bocian 
Administrator

Wysłany: 2007-11-20, 12:40   

ciecha666 napisał/a
czy jest możliwa zmiana hasła pobierania w juz wysłanym pliku [?]

Oczywiscie mozna http://www.gigapliki.com/...hcode-vt126.htm

Chcesz porozmawiać o sprawach forum ?
Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC

mati9423
Poczatkujący

Postawił 4 piw(a)
Wysłany: 2007-11-20, 18:27   

Spoko dzięki

sawa34 
GP Userek

Piwa: 1/16
Wysłany: 2007-12-16, 01:57   

cze .all jestem wzrokowcem i mam problem z upl. coś mi się poj.. i komp mi zgłupiał :(
może jakiś krótki filmik??? procesu lub coś w tym stylu na e-mala thx. mam trochę do dania Wam całkiem za darmo Oczywiście.A może jak w dc+ ja pokaże co mam a Wy pobierajcie co sie podoba?
Pozdro.sawa34 [rotfl]

Bocian 
Administrator

Wysłany: 2007-12-16, 02:25   

Może pomocny bedzie ten filmik [:H]
z tym ze on jest troszki stary teraz juz nie trzeba kont recznie dodawac do metody http wystarczy zapisac sobie plik txt i go nastepnie importowac pozatym najlepiej jak go sobie sciagniesz na dysk i odpalisz w odtwarzaczu na kompie na pełnym ekranie ;)

Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC

Stefcio 
Umiem pisac :)

Piwa: 93/4
Wysłany: 2007-12-26, 21:34   

A czy segmenty po uploadzie możemy wywalić z kompa??

Bocian 
Administrator

Wysłany: 2007-12-26, 23:27   

Jesli upload jest kompletny i nie trzeba już nic dosłać oczywiście tak

Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC

Stefcio 

Piwa: 93/4
Wysłany: 2007-12-27, 14:07   

THX za odpowiedź;)

jogas23

Piwa: 1/41
Wysłany: 2008-01-01, 10:33   

mi pisze jak utwarzam
ze jest jakis błąd
i sie moor wyloncza co mam zrobic?

Bocian 
Administrator

Wysłany: 2008-01-01, 15:53   

jogas23 napisał/a
mi pisze jak utwarzam
ze jest jakis błąd
i sie moor wyloncza co mam zrobic?

komputer napraw a raczej system bo bez powodu sie nie wylacza

Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC

jogas23

Piwa: 1/41
Wysłany: 2008-01-02, 08:03   

przeinstalowalem moorhunta dziala
wrzuce jakies gry

kisiel666
Poczatkujący

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-07, 22:24   

Witam.
Ja za to mam inne pytanie. Gdy chcę dodać mirrory uploaduje je z pliku txt który wcześniej utworzyłem. Nowy hashcode kopiuje so sprawdzacza segmentów i lipa. Jest napisane, że jest 0 mirrorów. Co ja takiego żle robie??
Z góry dzieki na szybką odpowiedź.

Bocian 
Administrator

Wysłany: 2008-01-07, 23:21   

kisiel666 napisał/a
Witam.
Ja za to mam inne pytanie. Gdy chcę dodać mirrory uploaduje je z pliku txt który wcześniej utworzyłem. Nowy hashcode kopiuje so sprawdzacza segmentów i lipa. Jest napisane, że jest 0 mirrorów. Co ja takiego żle robie??
Z góry dzieki na szybką odpowiedź.

Wywalic Moohunta i uploadowac p2m

Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC

Ahaya
Poczatkujący

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-13, 13:09   

hmm to ja też mam problem :/
Jak sprawdzam segmenty to tylko 9 pierwszych jest "ok". W 91 następnych już nie :/ Tzn że co źle zrobiłam?

..:: Reklama ::..

Dołaczył: Od poczatku
Skad: GP

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi