Produkcja: Polska
Gatunek: Sensacyjny
Data Premery: 11 lipca 1997
Reyseria: Maciej Ślesicki
Scenariusz: Maciej Ślesicki
Zdjęcia: Andrzej Ramlau
Muzyka: Marek Stefankiewicz
Czas trwania: 107
Od lat: 15
Wystąpili:
*Bogusław Linda (Leon)
* Agnieszka Włodarczyk (Sara)
* Marek Perepeczko (Józef, ojciec Sary)
* Cezary Pazura (Cezar)
* Stanisław Brudny (ojciec Leona)
* Krzysztof Kiersznowski (skorumpowany komisarz policji)
* Sławomir Sulej (Jasio, jeden z ludzi Józefa)
* Janusz Bukowski (policjant)
* Paweł Burczyk (dealer pod szkołą)[/obsada]
Screen:
Opis:
Cytat
Leon, komandos jednostki specjalnej ONZ powraca z misji do Polski. Jego zadaniem było ochranianie ważnych osób, co czynił z niesamowitym zaangażowaniem, często zasłaniając je własnym ciałem. W domu czekają na niego kłopoty rodzinne, opuszcza go żona, co wpędza bohatera w alkoholizm. Któregoś dnia spotyka się z Józefem, szefem gangu, który szuka ochroniarza dla swojej szesnastoletniej córki, Sary. Ta nie jest tym początkowo zachwycona, ale tylko do momentu gdy Leon ratuje jej życie, zasłaniając ją na ulicy przed strzałami bandyty. Od tego momentu dziewczyna zakochuje się w Leonie i mimo jego oporów nawiązują romans. Oboje są świadomi, że ich związek nie może wyjść na jaw, bo Józef nie zawaha się zabić każdego kto zbliży się do jego córki. Niestety pewnego dnia Sara zostawia swoją torebkę w restauracji i zdjęcia kochanków w jednoznacznej sytuacji wpadają w niepowołane ręce.
to dziala wogole? skoro nie dziala to dlaczego tu jest? admin ani zaden op nie sprawdzaja tego? tak wogole to moorhuntem nic nie moge pobrac.. nie wiem co jest grane u kumpla smiga normalnie..;] ale i tak z poprzedniego posta kumam ze nei dziala;] a tak przy okazji jakby ktos chetny mial ochote napisac do mnie pm z mala instrukcja pt "jak pobierac z moorhunt" bylbym wdzieczny.