Wysłany: 2007-11-06, 19:01 Katedra / Tomasz Bagiński (nominacja) Oscar najlepszy film
Katedra
opis:
Cytat
Krótka i piękna historia o tym, że człowiek jest częścią świata, tutaj przedstawione jako część Katedry ... Należą się duże oklaski dla Tomasza Bagińskiego za jakże piękne przedstawienie tamtego świata. Tomasz pracował nad tym filmem 3 lata ciągle go dopracowując ... I dopracował go tak, że film ten, chociaż jest filmem krótkometrażowym dostał nominację do Oskara. Szczególną uwagę zwróciłem na miejsce akcji, która jest rozgrywana na innej planecie, bohaterem filmu był z pewnością wędrowiec, nieświadom tego, iż zostanie pochłonięty przez Katedrę szedł dalej aż na skraj urwiska. Lecz nagle pojawiło się coś dziwnego. Jego sękata laska zgasła a słońce wyłaniające się z poza innej planety zaczęło budzić wszystkie filary, aż dotarło do wędrowca, który padł na kolana i eksplodował roślinnymi pnączami. Narodził się na nowo jako część Katedry, Katedry opartej na ludzkich duszach ... Bardzo spodobała mi się także muzyka, która świetnie oddaje prędkość akcji.
screen:
Info:
produkcja: Polska
gatunek: Animacja , Krótkometrażowy
data premiery: 2002-03-24 (Polska)
reżyseria Tomasz Bagiński
scenariusz Tomasz Bagiński
Plik : 53 MB (53 MB), czas 0:06:28, rodzaj: AVI, 1 ścieżka(i) audio, jakość 66 %
Video : 37 MB, 810 Kbps, 25.0 fps, rozdz. 640*480 (4:3), DX50 = DivXNetworks Divx v5, Obsługiwane
Audio : 16.07 MB, 354 Kbps, 44100 Hz, 2 kanał(y), 0x2 = Microsoft ADPCM, Obsługiwane
Film nominowany do oscara w kategorii najlepszy film krótkometrażowy
HC:
Ukryta wiadomość / Hidden message
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
.....od dłuższego czasu próbuję ściągnąć ale niestety zatrzymało się na 7 % i tak pozostało.
Sprawdzam segmenty i po każdym segmencie wyskakuje: "Gmail jest inny. Oto, co musisz o nim wiedzieć." a na końcu: "Wszystko w porządku " ...ale chyba jednak nie wszystko w porządku.... Może ktoś pomoże ?
Dzięki, szukałem tego od dawna, dziś znalazłem to forum - i proszę, od razu to czego szukałem znalazłem
_________________ Szukasz konkretnej dystrybucji Linuksa, lub coś podobnego? Napisz mi na PW, Upnę go specjalnie dla Ciebie.
Jeśli znajdziesz jakieś błędy w moim Up'ie, to pisz tym bardziej.
Linux jest dla leniwych. Raz zainstalowany chodzi przez cały czas.
..:: Reklama ::..
Dołaczył: Od poczatku
Skad: GP