Wysłany: 2008-05-25, 12:49 Firefox 3 - najszybsza przeglądarka na świecie?
Na stronie internetowej renomowanego wydawnictwa komputerowego Idg.pl pojawiło się porównanie najbardziej popularnych przeglądarek internetowych. Przeglądarki testowano kilkoma różnymi testami celem osiągnięcia możliwie optymalnego wyniku.
Niekwestionowanym liderem pozostaje Mozilla Firefox 3.0. Po piętach depcze jej Firefox 4.0 w wersji pre-alfa - o ile działa - oraz Opera 9.50 beta (build 9815), która wyjątkowo dobrze czuje się w Viście SP1. Całkiem nieźle wypada Internet Explorer 8, choć w jego wypadku trudno mówić, by błyszczał. Dalej wlecze się wyjątkowo awaryjna Safari i IE7. Na szarym końcu raz za razem lokuje się Mozilla Firefox 2.0.0.12.
Oczywiście znawcy tematu bez problemu zauważą, że niektóre z tych przeglądarek nie mają jeszcze wersji oficjalnej. Z moich osobistych obserwacji wynika, iż najbardziej przyjazną i najlepiej działającą z wymienionych przeglądarek jest Firefox 3 beta 4 (do pobrania z: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html ).
Wiek: 20 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 298 Piwa: 1718/45 Skąd: z nikąd...
Wysłany: 2008-05-25, 23:38
myślę, że firefox jest najmniej awaryjną przeglądarką. Używam go i jestem bardzo zadowolony! nic się nie tnie, nie przywiesza... wszystko tak jak należy. Jakoś tak najbardziej przypadła mi do gustu. Interfejs użytkownika też jest jak dla mnie idealnie ułożony!
Interfejs użytkownika też jest jak dla mnie idealnie ułożony!
Bardziej idiotycznego nie mogli zrobić.
FF jest przereklamowany , najgorsze w tym wszystkim jest to że ludzie którzy nie mają pojęcia sami sie nakręcają !
To co najbardziej popularne najbardziej narażone na że tak powiem "rozpracowanie".
Nie chce mi się na ten temat gadać bo ciśnienie mi skacze ale musiałem się wypowiedzieć
_________________ Chcesz porozmawiać o sprawach forum ?
Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC
Zawsze używałem mozilli/firefoxa i tak zostanie Komputer mam już bardzo długi czas, a jako tako coś potrafię ogarnąć to od 7roku życia (od 8lat). Kiedyś to był jeszcze IE... lecz te spyware itp. oraz kochane wieszanie się i braku przywrócenia zakładek, a w 7.0 idiotyczny interfejs... Wolę FF'a 3 RC1 i niedługo final
Ja uzywam firefoxa i dla mnie najlepsze jest przywrocenie ostatnio otwozonego okna. Wole jednak Opere, bo zdazylem sie przyzwyczaic do tej przegladarki
_________________ Postaw mi piwo. Ciebie to nie kosztuje , a mnie motywuje.
..:: Reklama ::..
Dołaczył: Od poczatku
Skad: GP