Tak i na pewno za pomocą winrara skompresuję grę z 10 Gb do 2 GB. Wielkie dzięki, normalnie boski jesteś.
Jak nie wiesz to po co piszesz? Pytam się i oczekuję dobrej odpowiedzi a nie na "odwal się"
Podzielić plik to każdy baran potrafi.
Czekam na kolejne pomysły, ale lepsze niż ta wyżej.
Wiek: 20 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 298 Piwa: 1718/45 Skąd: z nikąd...
Wysłany: 2008-06-09, 21:38
Dużo gier jest spakowane np 7zipem, który jest o niebo wydajniejszy niż winrar...
Program jest darmowy i ma najwyższy stopień kompresji, przez co może bardzo
zmniejszać rozmiar pliku. Aplikacja umożliwia tworzenie archiwum SFX
(samorozpakowującego) dla formatu 7-Zip. Programos integruje się z powłoką
systemu, tworząc wpisy w menu kontekstowym. 7-Zip posiada własny menedżer plików;
dostępny jest w języku polskim.
Dużo gier jest spakowane np 7zipem, który jest o niebo wydajniejszy niż winrar...
Program jest darmowy i ma najwyższy stopień kompresji, przez co może bardzo
zmniejszać rozmiar pliku. Aplikacja umożliwia tworzenie archiwum SFX
(samorozpakowującego) dla formatu 7-Zip. Programos integruje się z powłoką
systemu, tworząc wpisy w menu kontekstowym. 7-Zip posiada własny menedżer plików;
dostępny jest w języku polskim.
Bardzo dziękuje za opis programu ale to mnie nie interesuje również.
Chciałbym by ktoś napisał jak dokładnie zmniejszyć gre z 10Gb do 2 Gb
Cyba nie rozumiesz metod kompresji, kompresja to takie dziwne cudo które kod binarny że tak powiem pakuje, najpierw sprawdza program ciąg kodu binarnego i powiedzmy że kod binarny wygląda tak: 01000011 1101000010100 110111011101
kompresor koduje takie came ciągi znaków(ten sam kolor) do osobnego kodu binarnego w wyniku czego zapisuje w pamięci archiwum przypuszczalnie że 01 to 010000 a 101 to 1 w wyniku czego masz taki wynik:
010000111101000010100110111011101 -->
01 1111 01 1 001 1 1 1 1101
oczywiście bardzo przybliżone a nie dokładnie w ten sposób bo zakodowany ciąg znaków nie może występować potem w kodzie bo źle został by pakiet rozszyfrowany.
Jeżeli chcesz z 10gb zmniejszyć grę do 2gb potrzebujesz już wiedzy z zakresu informatyki i to nie małej, bo po 1 będziesz grzebał w kodzie gry. Usuwasz wszystkie filmiki przejściowe i całego soundtracka co da ci pewnie ze 4gb ale po usunięciu musisz je też usunąć z kodu gry (co oczywiście jest nielegalne) aby w trakcie grania nic do nieistniejących plików nie chciało się odwołać bo wyskoczy błąd.
_________________ Mój up ~230MB
Comming soon:
--------------------------------------------
ONA & Chylińska diskography uploading ------[]------ 40% (będzie będzie na media fire)
Cyba nie rozumiesz metod kompresji, kompresja to takie dziwne cudo które kod binarny że tak powiem pakuje, najpierw sprawdza program ciąg kodu binarnego i powiedzmy że kod binarny wygląda tak: 01000011 1101000010100 110111011101
kompresor koduje takie came ciągi znaków(ten sam kolor) do osobnego kodu binarnego w wyniku czego zapisuje w pamięci archiwum przypuszczalnie że 01 to 010000 a 101 to 1 w wyniku czego masz taki wynik:
010000111101000010100110111011101 -->
01 1111 01 1 001 1 1 1 1101
oczywiście bardzo przybliżone a nie dokładnie w ten sposób bo zakodowany ciąg znaków nie może występować potem w kodzie bo źle został by pakiet rozszyfrowany.
Jeżeli chcesz z 10gb zmniejszyć grę do 2gb potrzebujesz już wiedzy z zakresu informatyki i to nie małej, bo po 1 będziesz grzebał w kodzie gry. Usuwasz wszystkie filmiki przejściowe i całego soundtracka co da ci pewnie ze 4gb ale po usunięciu musisz je też usunąć z kodu gry (co oczywiście jest nielegalne) aby w trakcie grania nic do nieistniejących plików nie chciało się odwołać bo wyskoczy błąd.
I takiej odpowiedzi oczekiwałem
Dziękuje, już wszystko rozumiem
A znając życie, tak spakowaną grę zrobił ktoś komu naprawdę zależało na tym i nie koniecznie nasz kolega z forum, równie dobrze można by było pewnie znaleźć to na torrentach, ale co ja tam wiem
Jest jeszcze 1 możliwośc, jak człowiek ma kod źrudłowy programu to może napisać skrypt który skompiluje go do grty ale przy 2GB danych trwało by to na przeciętnym athlonie 3GH okkoło 20h
_________________ Mój up ~230MB
Comming soon:
ONA & Chylińska diskography uploading ------[]------ 40% (będzie będzie na media fire)
roswell_1987, dokładnie jtu akurat mój up wskoczyl do tematu i naprawde nie chce reklamowac ale ktos kto spakowal ta gre (ze wszystkimi filmikami sound trackiem i wogole) napewno bardzo sie postaral zreszta to znana marka jest, ja tylko dziele sie na forum tym co mam ale z 12 gb zrobic 1,6 szacun tez bym tak chcial potrafic.
..:: Reklama ::..
Dołaczył: Od poczatku
Skad: GP